lørdag 19. desember 2009

Nydelig tapasbuffet


Som en liten førjulsfest, hadde vi en liten tapasbuffet hjemme. Og for ikke å tilbringe lang tid på kjøkkenet, så kjøpte vi det meste ferdig fra den nye forretningen Smak på Sørlandssenteret rett utenfor Kristiansand. Og det var skikkelig spennende og smakte nydelig.
Dette ble en uforglemmelig kveld for oss alle, og dette er noe jeg virkelig kan anbefale alle som har anledning til å prøve seg på.
Og det til kun kr 135.- pr person. Billig!
På bildet er det kun spekematen i midten som vi la opp selv. Og i bakgrunnen ser dere focaccia som ble levert med, og det var masse til overs.

I samme slengen ble det prøvd sjampis hos oss, men det kommer jeg tilbake til i en egen artikkel på nettsidene.
Nå senker og julefreden seg snart over oss her. Og jeg skal prøve å få ta meg litt fri fra jobb. Og til julemat har vi kveite julaften og pinnekjøtt 1 juledag.

ha en god jul

Knut

torsdag 10. desember 2009

Stabburlaks


I full fart ett par ord om en ny opplevelse i fiskepålegg avdelingen, nemlig Stabburet laksefilet i rapsolje.
Selv om disse boksene med fiskepålegg blir mindre og mindre, er de faktisk gode på smak. Og denne er ganske mild, men behagelig på brødskiva.
Jeg husker ikke prisen, men kiloprisen blir nok høy, men det blir jo en billig Omega 3 forsikring.
Og så er den lettere å åpne enn den vanlige makrell i tomat boksen, som alltid må åpnes i vasken på kjøkkenet. Jeg skjønner aldri hvorfor ingen finner på å lage en annen åpnings mekanisme på de gamle makrell boksene, her er det arbeid for en hermetikk designer!

Knut

FørjulspinnekjøttPinnekjøtt er favoritten til kokken her i huset. Og når det blir utbasunert at "nå skal vi ha pinnekjøtt til middag", blir det hektisk handlerunde med påfølgende utvanning og pinnekjøttmiddag neste dag.

Denne gangen kjøpte vi pinnekjøtt på ICA/Maxi til kr 109.- pr kg. Dette var i toppklasse og vi gikk for den røkte varianten.
Jeg skjønner ikke folk som absolutt skal ha det dyreste kjøttet, bare fordi det er spesielt røykt eller fra sauer en kanskje kjenner!
Bare det ikke er så mye fett og nok koteletter på pinnene så syns jeg at det meste smaker like godt.

Det vi gjør er følgende:
Vi legger kjøttet i vann ett døgn før koking. Skifter vannet flere ganger. Når det skal kokes, så brukte vi denne gangen en rist beregnet på dampkoking i bunnen av gryten, men ellers bruker vi normalt bjørkepinner.
Ett par dl vann i bunnen og så er det bare å legge på kjøtt. Lokk på gryten, kok opp og skru ned til laveste og la surre i 1,5 til 2 timer. Egentlig ganske enkelt.
Og som tilbehør, ikke noe annet enn kålrotstappe og mandelpoteter(selv om bildet viser beate poteter).


Pinnekjøtt er faktisk en enkel middag å lage og flere burde absolutt prøve dette. Og så er det så utrolig godt. Du bør og beregne minst en halv kilo pr person.
Og kålrotstappen lager vi med en blanding av kålrot og gulrot. Kokt og most med krydder, smør, fløte og litt salt.
Her hos oss blir det pinnekjøtt igjen andre juledag + nyttårsaften, men vi bruker torsk på julaften eller kveite som jeg personlig liker best.

Ellers er jo desember den mest travle mnd på nettsidene, med mer enn 20.000 besøkende hver dag, og da får jeg ikke alltid oppdatert denne bloggen.
Men jeg skal prøve å følge opp dette litt bedre, med mer oppdateringer siden det skjer ganske mye forskjellig hos oss. Og det er faktisk ca 100 stykker som leser dette hver dag.

Men ha en god førjulstid.

Knut

fredag 4. desember 2009

Kalkunfilet med rødvin


Jeg må bare slå ett slag for kalkunfilet. Jeg kjøpte slike ferdig marinerte fileter her om dagen, og dette var sinnssykt godt og enkelt. Og så saftige de ble! Og når man kombinerer med kokte mandelpoteter, litt grønnsaker, en Toro kyllingsaus og ett par flasker god rødvin, er kvelden reddet.
Mine fileter ble kjøpt på Maxi og kommer fra Den Stolte Hane.
Vi spiste disse i forbindelse med test av rødviner og dere kan lese mer her på denne siden.

Knut