torsdag 28. januar 2010

Rådyrlår, hjorteburger og italienske svinekoteletterSom overskriften sier så er det tid for å rydde i fryseren, og der fant vi masse hjort. I tillegg prøvde vi Nordfjords sine italienske svinekoteletter, samt Rune's sitt rådyrlår.
For å ta det nest siste først:
Jeg har sett at Nordfjord sine produkter har fått mye pepper på nettsidene mine, men jeg bruker selv ofte kjøtt fra de og er godt fornøyd. Det er jo ofte lettere å uttrykke misnøye på nettet enn positive meninger.
Rema har valgt en slik italiensk linje fremover med mange nye retter, og vi kommer nok til å prøve flere av disse hjemme.
Om det er noen som lurer på hvorfor jeg handler mye på Rema 1000, så er det fordi at de ligger i nabobygget til postkontoret hvor jeg har postboksen, og der er jeg minst annenhver dag. Og da er det enkelt å svippe innom å handle hverdagsmaten der. Og min Rema butikk er stor og holder fin standard, og så er det rimelig å handle der.
Men tilbake til kotelettene. 
Disse smakte helt topp uten for mye markert krydder. Men de hadde det samme problemet som andre maskinskjærte koteletter, det er beinsplinter i kjøttet. Og når koteletten er marinert så er de vanskelige å se. Og jeg syns ikke det er så gøy å sette tennene i slike splinter.


Videre til hjorteburgere som kokken lagde i kveld.
Vi har som sagt før ganske mye kjøtt i fryseren og her fant kokken ut at vi skulle bruke noe av hjortehakket. Han lagde burger av hjortehakk og ca 1/3 vanlig farse. Ellers vanlig måte med salt, litt potetmel og litt væske. De ble stekt i grillpanne, servert inni ett pitabrød med ost på og med ruccula ved siden av. Vi hadde og ovnsbakte båtpoteter til.
Men dette var rett og slett utrolig godt. Virkelig snadder, bare se bildet.


Til slutt kommer jeg inn på rådyrlåret.
Her var vi invitert på det årlige rådyrlåret som Rune gjorde istand på en av nabohyttene til vår hytte. Dette har vi spist før og vet at dette er solid og god mat. I år overrasket Rune med pannestekte poteter og grønnsaker ved siden av. Jeg tror nok at noen andre har hatt litt påvirkning på han ved valg av tilbehør.
Selve låret ble brunt og stekt i flere timer som en vanlig stek.
Rådyr smaker ganske mildt og er ikke så kraftig som elg. Og denne middagen var virkelig god og så var vi veldig heldig med vinen til. Denne kommer jeg til å skrive en nærmere anmeldelse av på nettsiden når jeg får tid, men som ett tips til de av dere som virkelig vil kjenne på en vin som smaker solbær, prøv Brown Brothers 2008 Shiraz, og som selvfølgelig passet til viltkjøttet.
Og en stor takk til vår kjære nabo Rune som stadig overrasker på kjøkkenet!

Knut

torsdag 21. januar 2010

Gåselever, hjortefilet og chili con carne på boks

Overskriften tilsier en skikkelig blanding, men chili con carnen hadde vi noen dager tidligere. Men jeg kan faktisk anbefale Chili Con Carne på glass fra Uncle Bens. Blandet med kjøttdeig ble det kjempegodt. Se det nederste bildet.

Men vi hadde vinsmaking med middag igjen på Onsdag. Og her serverer jeg noen av bildene. Ønsker dere  lese mer så følg denne linken.

Knut


søndag 17. januar 2010

Lunsj Hos Naboen i KristiansandIgjen har jeg besøkt naboen på torget i Kristiansand. Og nå var de mer ferdige enn sist gang vi var der. Vi spiste lunsj en travel lørdag, med mye folk og pulserende atmosfære.
Og vi oppdaget ett kjøkken som ikke helt sto til sekser, men ett serveringsspersonell som gjør og kan jobben sin.
Og for alle dere der ute! Dette er en ypperlig treffsted, hvor man kan se og bli sett. Og er man ikke så kresen på maten så blir en mett også.
Og det er høy kaffe latte faktor:)
Les om besøket her:

Knut

onsdag 13. januar 2010

Nytt restaurantbesøk på nyoppussede Restaurant BakgårdenVi har igjen hatt ett besøk på den nyoppussede Restaurant Bakgården i Kristiansand. Og det kan virkelig anbefales. God mat til ikke så gale priser, i en fargerik restaurant som ligger sentralt til i Kristiansand.
Se vedlagte 2 bilder av stekt torsk og fajitas.
Les mer her:mandag 11. januar 2010

Restemat og vinterstemningNå som det er tid for at nyttårsforsettene skal gjennomføres, er jeg allerede begynt på mitt, som er å bli kvitt noe av maten i fryseren. Når man har en kokk i huset som samtidig "samler" på mat til fryseren, så er det blitt temmelig fullt både der og i andre skap.
Idag fikk jeg brukt reker og foccacia fra fryseren, og dette er bare en Toro fiskesuppe med en fløteskvett og reker oppi. Og foccacia blir varmet i mikroen og passer perfekt til suppe. Anbefales.

Ellers er det vinter over hele landet også her på Sørlandet som bildene viser. Disse er tatt ikke langt fra der jeg bor. Viser båthavna og noe av isen som ligger på sjøen.
 Men det er heldigvis blitt varmere nå, slik at varmepumpa virker som den skal. Vi oppdaget at den ikke klarte å varme opp 125 m2 leilighet når tempen ute gikk under -8 grader. Men ellers er dette omvendte kjøleskapet noe av den beste investeringen jeg har gjort.
 Men kos dere i kulden videre.
Knutfredag 8. januar 2010

Reker og champagne + tunfisk i boksVi har testet reker og champagne her om dagen. Og dette var vellykket. Vi fikk og prøvd forskjellig tilbehør til rekene. Både pesto og rødløk, samt 2 forskjellige kryddermajoneser fra kavli. Disse smakte godt og er faktisk noe jeg vurderer å bruke fremover sammen med reker. Rødløk er og noe jeg anbefaler, og dette har jeg brukt lenge.
Les hele artikkelen her:

En ting til. Jeg spiser en del tunfisk i boks på maten med majones. Nå fant jeg en ny type hos Ica med karrisaus. Denne var god men ikke i for store mengder, da blir den kvalmende. Men vel verd å prøve.

Knut

fredag 1. januar 2010

Nytt år og nye muligheter

Nå har de fleste av oss overlevd 2009 uten for mye problemer og alt ser jo bare lyst ut i 2010.
Det samme her hjemme hvor det nå blir veldig mye jobbing med nettsidene. Jeg har hatt rekordbesøk i desember med 52 % økning fra 2008 og webserveren har slitt på de verste dagene. Men nå blir det litt stillere noen mnd og jeg får fikset opp i problemene.
Jeg vet at mange av dere ikke kom inn på sidene, særlig 29,30,31 desember og det beklager jeg, men med rundt 30.000 lesere pr dag og veldig mange inne samtidig så skar det seg litt.

Veldig mange av dere var inne på denne artikkelen om kalkun, som er veldig populær:
Den samme i en nyere versjon ligger her.
Det er jo litt gøy når disse 2 har hatt nær 30.000 lesere alene i desember

Hva skjer fremover?

Jeg vil fortsette å oppdatere denne bloggen med ujevne mellomrom, men det blir kun med restauranter vi tester, produkter vi prøver og når vi lager noen godbiter hjemme.

Nytt fra nettsidene vil nå og bli publisert på en ny side på facebook. En såkalt fanside av Matoppskrift. Her legger jeg inn linker, bilder, ingresser til interessante artikler mm. Og etter som jeg får satt meg mer inn i dette så blir det nok noe mer.

Se siden her: Og da må dere selvfølgelig legge dere inn som fans.

Ellers ha ett godt nyttår alle dere som leser denne bloggen (mellom 50 og 150 hver dag).

Knut