onsdag 13. august 2014

Vi lagde filippinsk svinekjøttgryte (Pork Giniling)

Dette er en gryterett som passer når temperaturen begynner å synke eller når stormen uler ute, selv om det er midt i August!
Slike gryteretter er en takknemlig oppgave å lage, bare hive alt i en gryte i rett rekkefølge. Denne skiller seg ut ved at den serveres med hele egg, men den er litt fornorsket ved at vi bla brukte ferdig svinekjøttdeig, og hermetisk tomat istedenfor modne vanlige. 

Og næringsinnholdet ser slik ut:


              Pr 100g     Pr porsjon
Kcal:       120,29       666,79
Fett:            8,57         47,51 gr
Protein:       6,32         35,03 gr
Karbo:         3,96         21,95 gr
Fiber:          1,02           5,65 gr
Mettet fett:   2,27         12,58 gr
Salt:            0,50          2,75 gr



Ingredienser til 4 porsjoner

400 gr svinekjøttdeig
4 stk gulrøtter i terninger
400 gr hermetisk tomat knust
2 fedd hvitløk, knust
1 stk middels stor løk, hakket
1 ts sukker
1 stk buljongterning
4 stk kokte egg, skrelte
0,5 stk grønn paprika
0,5 stk rød paprika
3 ss rosiner
1 dash salt
1 dash pepper
3 ss matolje
1 dl vann


Varm en gryte og hell i matolje. 
Når oljen er varm nok, putt i hvitløk og stek til den fargen blir lys brun. Tilsett løk og stek til den er myk. 
Ha i kjøttdeigen og stek i 5 minutter. Tilsett paprika i strimler.
Smuldre i buljongterningen, tomater, vann og kok opp. Kok i 10 minutter. 
Ha i gulrøtter. Tilsett salt, malt svart pepper, sukker og rør. La koke i ca 5 minutter
Rør inn rosiner..
Hardkok eggene og skrell dem, så legges de over i gryten. Slå av varmen 
Ha på en tallerken og server.

Lykke til.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar