torsdag 10. desember 2009

FørjulspinnekjøttPinnekjøtt er favoritten til kokken her i huset. Og når det blir utbasunert at "nå skal vi ha pinnekjøtt til middag", blir det hektisk handlerunde med påfølgende utvanning og pinnekjøttmiddag neste dag.

Denne gangen kjøpte vi pinnekjøtt på ICA/Maxi til kr 109.- pr kg. Dette var i toppklasse og vi gikk for den røkte varianten.
Jeg skjønner ikke folk som absolutt skal ha det dyreste kjøttet, bare fordi det er spesielt røykt eller fra sauer en kanskje kjenner!
Bare det ikke er så mye fett og nok koteletter på pinnene så syns jeg at det meste smaker like godt.

Det vi gjør er følgende:
Vi legger kjøttet i vann ett døgn før koking. Skifter vannet flere ganger. Når det skal kokes, så brukte vi denne gangen en rist beregnet på dampkoking i bunnen av gryten, men ellers bruker vi normalt bjørkepinner.
Ett par dl vann i bunnen og så er det bare å legge på kjøtt. Lokk på gryten, kok opp og skru ned til laveste og la surre i 1,5 til 2 timer. Egentlig ganske enkelt.
Og som tilbehør, ikke noe annet enn kålrotstappe og mandelpoteter(selv om bildet viser beate poteter).


Pinnekjøtt er faktisk en enkel middag å lage og flere burde absolutt prøve dette. Og så er det så utrolig godt. Du bør og beregne minst en halv kilo pr person.
Og kålrotstappen lager vi med en blanding av kålrot og gulrot. Kokt og most med krydder, smør, fløte og litt salt.
Her hos oss blir det pinnekjøtt igjen andre juledag + nyttårsaften, men vi bruker torsk på julaften eller kveite som jeg personlig liker best.

Ellers er jo desember den mest travle mnd på nettsidene, med mer enn 20.000 besøkende hver dag, og da får jeg ikke alltid oppdatert denne bloggen.
Men jeg skal prøve å følge opp dette litt bedre, med mer oppdateringer siden det skjer ganske mye forskjellig hos oss. Og det er faktisk ca 100 stykker som leser dette hver dag.

Men ha en god førjulstid.

Knut

1 kommentar:

  1. Prøv å legge til minst 2 t ekstra på dampetiden, 1,5 t er for lite. Kjøttet skal omtrent løsne fra bena, Tips : bruk også rødkål som tilbehør!

    SvarSlett