tirsdag 10. juni 2014

Vi lager Enchiladas

En enkel og veldig god mexicansk rett er Enchiladas. Den kan lages med forskjellig fyll, men vi valgte enkelt med kjøttdeig og bønner ++.

Men hva er Enchiladas?

Enchiladas er sammenrullede, myke maislefser som fylles med kylling eller kjøttdeig- og en tomatsaus + evt bønner, løk ol. Rullene dekkes med ost og en saus for deretter å gratineres i ovnen. Dette er enkelt å lage og er en slags meksikansk lasagne.


Vår Enchiladas.

4 porsjoner 

Passende ildfast form er en på 22x30cm evt litt større som er avhengig av hvor store lefsene er.


Ingredienser:


8 stk Tortillas (maislefser) medium eller små

Enchiladassaus:

3 dl vann
1 dl tomatpure
Taco/ enchiladas Seasoning Mix etter smak


Fyll:

400 gr kjøttdeig, gjerne kyllingkjøttdeig
1 stk finhakket løk
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stk paprika (i små biter)
1 boks(er) kidney bønner (røde bønenr)
3 dl ost (cheddar, Jarlsberg)

2 dl rømme


Fremgangsmåte:


1. Varm opp stekeovnen til 200 grader
2. Kok opp vannet sammen med tomatpure og kryddermiks. Rør rundt under oppkokingen. 
Tips: Det kan her brukes en ferdig tomatsaus som man krydrer.

3. Brun kjøttdeigen i litt olje (eller smør). Tilsett løk, hvitløk, bønner(avrente) og paprika mot slutten av stekingen og la dette frese en god stund.

4. Tilsett omlag 2 dl av sausen i kjøttdeigen og la dette småkoke på svak varme i 5 min. 
5. Fordel kjøttsaus og ost i hver av tortillaene og rull dem sammen. Legg tortillaene i en smurt ildfast form.
6. Bland inn rømme i resten av sausen og fordel utover på toppen av tortillaene. Strø osten over til slutt og pynt gjerne med oliven og/eller jalapenos. 


7. Stek tortillaene i 15- 20 minutter eller til osten er smeltet. Vær litt obs om en bruker varmluftsovn.

PS: Vi glemte olivenene våre og drysset dem på toppen før servering.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar