torsdag 26. juli 2012

God gammeldags bollefrikasse!

Vi har igjen for n'te gang lagd bollefrikasse. Ikke slik fancy med lam eller kalv, men skikkelig med farseboller og gode norske grønnsaker. Og denne må dere bare prøve, særlig dere som lever på sushi og tapas. Men ikke noe galt om moderne mat, men en god gammeldags norsk middagsrett smaker himmelsk innimellom. Og jeg klarte faktisk å få ett par fine bilder av denne, så her er superoppskriften og bildene:


Denne holder til 4 personer:


500 g farse
2 ts salt
5 stk gulrøtter
2 stk pastinakk
250 gram sellerirot
2 never bladpersille
10 cm purre
8-10 poteter
evt 2 stk persilerøtter 
Saus:
75 g smør
50 g mel
1 liter kraft, melk
salt
pepper
karriSlik gjør du:
Del opp alle grønnsaker(også poteter) i passende biter, ca 2-3 cm store og kok de i vann til de er møre med salt og en buljongterning, ca 10-12 minutter(pass på, skal ikke bli mos). Hell av kraften(tas vare på) og sett grønnsakene til side mens sausen lages. 

Saus:
Smelt smør, rør i mel, spe med melk og grønnsakkraften.
Kok opp og smak til med salt, pepper og karri (dette er viktig). Sett i farse kaker laget runde med skje dyppet i kaldt vann.
La småkoke i 10 minutter.
Servering:
Legg opp grønnsaker på tallerkenen, og legg saus/boller ved siden av. Server.Selve oppskriften ligger her hos matoppskrift med næringsinnhold for de som ønsker det: 
Igjen, god appetitt fra Knut.

4 kommentarer:

 1. Det spiste vi mye i min barndom også. Men vi hadde ikke potetene i, men kokte poteter ved siden av. Sikkert mange måter å gjøre det på. Lettvint og kjempegodt.

  SvarSlett
 2. hei, det ser kjempegodt ut. hva slags farse bruker du? ser ut som medister, kan det stemme?

  SvarSlett
 3. Det er helt vanlig medisterfarse, kjøpt i butikken (Ica Maxi), er ikke alle som har dette for salg. Ps: Vi brukte og poteter ved siden av før, men jeg syns dette er litt enklere og så sparer man en gryte, og perfekt når potene er nye med kort koketid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke vanlig medisterfarse men kjøttfarse lagd på storfe. Ikke alle plaster du får tak i . Jeg fikk tak i frossen på rema i dag :)

   Slett