torsdag 28. januar 2010

Rådyrlår, hjorteburger og italienske svinekoteletterSom overskriften sier så er det tid for å rydde i fryseren, og der fant vi masse hjort. I tillegg prøvde vi Nordfjords sine italienske svinekoteletter, samt Rune's sitt rådyrlår.
For å ta det nest siste først:
Jeg har sett at Nordfjord sine produkter har fått mye pepper på nettsidene mine, men jeg bruker selv ofte kjøtt fra de og er godt fornøyd. Det er jo ofte lettere å uttrykke misnøye på nettet enn positive meninger.
Rema har valgt en slik italiensk linje fremover med mange nye retter, og vi kommer nok til å prøve flere av disse hjemme.
Om det er noen som lurer på hvorfor jeg handler mye på Rema 1000, så er det fordi at de ligger i nabobygget til postkontoret hvor jeg har postboksen, og der er jeg minst annenhver dag. Og da er det enkelt å svippe innom å handle hverdagsmaten der. Og min Rema butikk er stor og holder fin standard, og så er det rimelig å handle der.
Men tilbake til kotelettene. 
Disse smakte helt topp uten for mye markert krydder. Men de hadde det samme problemet som andre maskinskjærte koteletter, det er beinsplinter i kjøttet. Og når koteletten er marinert så er de vanskelige å se. Og jeg syns ikke det er så gøy å sette tennene i slike splinter.


Videre til hjorteburgere som kokken lagde i kveld.
Vi har som sagt før ganske mye kjøtt i fryseren og her fant kokken ut at vi skulle bruke noe av hjortehakket. Han lagde burger av hjortehakk og ca 1/3 vanlig farse. Ellers vanlig måte med salt, litt potetmel og litt væske. De ble stekt i grillpanne, servert inni ett pitabrød med ost på og med ruccula ved siden av. Vi hadde og ovnsbakte båtpoteter til.
Men dette var rett og slett utrolig godt. Virkelig snadder, bare se bildet.


Til slutt kommer jeg inn på rådyrlåret.
Her var vi invitert på det årlige rådyrlåret som Rune gjorde istand på en av nabohyttene til vår hytte. Dette har vi spist før og vet at dette er solid og god mat. I år overrasket Rune med pannestekte poteter og grønnsaker ved siden av. Jeg tror nok at noen andre har hatt litt påvirkning på han ved valg av tilbehør.
Selve låret ble brunt og stekt i flere timer som en vanlig stek.
Rådyr smaker ganske mildt og er ikke så kraftig som elg. Og denne middagen var virkelig god og så var vi veldig heldig med vinen til. Denne kommer jeg til å skrive en nærmere anmeldelse av på nettsiden når jeg får tid, men som ett tips til de av dere som virkelig vil kjenne på en vin som smaker solbær, prøv Brown Brothers 2008 Shiraz, og som selvfølgelig passet til viltkjøttet.
Og en stor takk til vår kjære nabo Rune som stadig overrasker på kjøkkenet!

Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar