søndag 26. februar 2012

Stekt laks med skinn er rimelig

En middag som går igjen hos oss er stekt laks i alle varianter. Men sist jeg var i butikken for å handle la jeg merke til en skikkelig prisforskjell mellom laks med og uten skinn. Jeg vet ikke hvorfor, men det er vel dyrt å ta av skinnet før filetene pakkes og kjøles/fryses.
Så det vi gjør er å kjøpe laks med skinn og ta av skinnet når laksen er i stekepanna. Mye billigere og veldig lett.
Gjør slik når du steker laks med skinn:
Varm opp pannen med 50/50 rapsolje/smør. Når det er litt brunt så legger du lakseskivene i panne med skinnet ned.
La steke ett par minutter, snu dem.
Så tar du 2 gafler eller annet egnet redskap, og bare skreller av skinnet. Det sitter helt løst.
Og så steker du videre til laksen er ferdig.
Vi pleier og å krydre når fisken har fått litt skorpe, bruker som regel fingersalt med sitron fra Jozo eller fiskekrydder fra fiskeeksperten i Kristiansand.

Ps: Om dere bruker frossen laks. Ta opp noen timer før og tin i kjøleskapet. Laks passer fint sammen med diverse grønnsaker, eller ferdige wokgrønnsaker. Om en dropper poteter og ris, blir dette skikkelig lavkarbo. Men en skikkelig rømmeklatt hører til.

Her er skinnet fortsatt på, men det er like før jeg snur.

mvh Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar