Denne lager vi ved jevne mellomrom hjemme og dette er ypperlig mat om en trenger noe som er godt for magen har jeg funnet ut. Og i går kveld var det en slik dag.
Og hva er vel ikke bedre enn å se Michael Phelps og Ryan Lochte i svømmebassenget på tv'n med en rykende varm suppe og regnvær utenfor:)
Her er den oppskriften vi pleier å bruke (og jeg var heldig med bildet for en gangs skyld):
Tom Kha Gai
4 porsjoner2-3 små boks(er) kokosmelk ca 5-6 dl
3 dl vann
250 gr champignon (dette kutter vi ut av og til)
1-2 tomater i båter(ikke nødvendig, men jeg liker smaken av de)
3 stk sitrongress i biter
1-3 stk chili i biter (vær forsiktig her, vi tar de ut før servering. Disse er ikke nødvendig)
3 ss fiskesaus (reguler denne smaken etter hva du liker)
1 ts salt
2 ss chilisaus, sterk
500 gr kyllingkjøtt i biter
1 stk galangal i skiver (bruk ingefær til nød)
5 blad(er) kaffirlime blader
1 dl lime-juice, vi bruker fersk lime som presses
1 ss sukker
2 ss koriander, hakket (kan utelates, bruk feks persille istedenfor som vi ofte gjør)
Champignongen skal være frisk og kyllingkjøttet uten ben og skinn. Kutt kyllingen i terninger. Hell kokosmelken i en wok/gryte og tilsett 3 dl vann. Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og tilsett galangerot, sitrongress, chili og limeblader. La det hele småkoke et par-tre minutter og rør om av og til. Kokes det lenger blir det mer smak.
Tilsett kyllingen, salt, sukker, fiskesaus og limejuice. La alt koke til kyllingen er ferdigkokt. Tilsett soppen til slutt og la det hele trekke noen minutter.
Hell chilisausen i bunnen av suppebollen, eventuelt; fordel den i suppetallerknene og hell suppen i. Dryss finhakket koriander over før servering.
NB:
Sitrongresset, limeblader og galangeroten skal ikke spises, disse skal kun gi smak til suppen.
Du regulerer smaken med å la den koke lenger før kylling has i.
Det finnes slike poser med kryddermiks for denne suppen. Santamaria har en som kan brukes.
Vi serverer ris ved siden av.
Lykke til: mvh Knut
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar