Muffins og cupcake er jo veldig populære vet jeg, men jeg syns at ofte så er det bare glasuren som smaker, mens selve muffinsen er ganske så ordinær.
Men her er en ny en som vi prøvde og som rett og slett bare forsvant fra kakeboksen på ett par dager, Og som jeg innbiller meg er litt sunnere enn de vanlige, men men:)
Og så er de ganske enkle å lage slik at "far selv i huset" kan lage dem:)
Og som bildene viser lekte vi oss med forskjellige pynt.
Her er først næringsinnholdet pr muffins om en lager 20 stk:
Kcal: 218 kcal
Fett: 10.7 gram
Mettet fett: 1.78 gram
Protein: 3,82 gram
Karbohydrat total: 26 gram
Kostfiber: 1,33 gram
Sukker(Mono og disakkarider): 18,6 gram
Gulrotkake-muffins
Blir ca 20 muffins av vanlig størrelseIngredienser:
4 stk egg2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natronIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 gr valnøtter, hakket
Ostekrem:
125 gr kremost ananas/mandarin
125 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 stk gulrot til pynt
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.
PS: Vi bruker ett slikt muffinsbrett og setter papirformer nede i hullene før vi fyller dem. På denne måten så renner de ikke ut, og sitter ikke fast i brettet.
Og om dere vil se flere oppskrifter på muffins, så klikk her:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar