fredag 25. juli 2014

Nydelig dessert, bringebær med yoghurt

Akkurat nå er det bringebær sesong her i Sør og vi har fått noen kurver på kjøkkenet vårt. Dette er tamme bringebær og personlig syns jeg det er lite smak i dem i forhold til ville bær, men vi måtte eksperimentere litt med tilbehør til de.
Vanligvis bruker vi enten krem eller vaniljeiskrem til slike bær, eller til nød vaniljesaus.
Men denne gangen prøvde vi en vaniljeyoghurt, og hvilken smak!
Denne kombinasjonen var helt fortreffelig og så er det lagd på 5 minutter.

Ingredienser til 4 porsjoner


4 porsjoner

4 dl vaniljeyoghurt
4 ts sukker(valgfritt)
1 ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft
400 gram friske bringebær



Fremgangsmåte
Rør sammen yoghurt, sukker, vaniljesukker og sitronsaft. Smak til slik at du får den smaken du selv ønsker.
Fordel bringebær i dessertskåler og server med saus over.
Pynt med mynte eller sitronmelisse blad.
Alternativt kan du bløte 2 ark gelatin i litt vann. Varm de så opp i litt sitronsaft slik at de smelter. Dette røres så sammen med yoghurten, sukker og vaniljesukker, og settes kaldt til det stivner. Server på samme måte som over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar