onsdag 2. juli 2014

Vår beste blomkålsuppe



Når den norske blomkålen plutselig kommer på markedet, er det på tide med hjemmelagd suppe. Med masse godsaker i er den en nydelig start på sommeren, og med sprøstekt bacon på toppen som gir den lille extra smaken.

Til 4 personer

Ingredienser
1 stk liten blomkål
1 stk brokkoli, liten bunt
1 buljongterning
1 liten løk finhakket
1 fedd hvitløk hakket
2 ss smør
3 dl kremfløte
1 dl matfløte
6 dl grønnsakskraft
1 dash salt
1 dash pepper 

Extra(Ikke vegetar)

200 gram bacon eller evt spekeskinke

Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør rundt til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakskraften + fløte/matfløte, kok opp. Tilsett kålen. Smak til med salt og pepper.


Bacon, skinke(da blir den ikke vegetar)
Stek baconbiter sprøtt i en stekepanne. Det samme kan gjøres med spekeskinkerester feks. Dryss disse over suppen før servering. Skikkelig godt.



Skyll, rens og del opp kålen i passende biter. Kok kålen i litt vann med en buljongterning til den er mør, ca 8-10 minutter. Hell av og ta vare på kraften.

1 kommentar:

  1. Det er så utrolig godt med blomkålsuppe, også så enkelt som det er å lage den da. Takk for oppskrift :)

    SvarSlett