onsdag 29. april 2009

Vi prøver tørket sopp




Noe jeg aldri har prøvd før er å bruke tørket sopp. Det fins jo mange typer til salgs nå og det er jo en grei erstatning for frisk sopp på disse tider av året. Vi prøvde dette ved å bløtlegge tørkede kantareller, frese de i pannen med krydder og servere de på Toro kremet kantarellsuppe.

For det første er disse dyre. Og for det andre så fant vi ut at frisk sopp er uendelig mye bedre på smak.
Men som dryss på en suppe ser de fine ut.

PS: Kantarellsuppa fra Toro smaker godt, den er fyldig og mild(trenger litt krydring).

PS2: Ang Toro supper og andre produkter.
Det er ikke så ofte vi bruker disse hjemme, men om en gjør litt ut av det, tilsetter litt ekstra i suppene så har en ett bra grunnlag for en god middag.
Og det er bare snobberi blant kokker at en skal lage alt fra bunnen av. Ferdig krafter, buljong er ypperlige startingredienser for de beste gourmetmiddager.
Og de fleste av dere ville bli overrasket over hvor mye ferdigmat det brukes i restauranter. Bare det at de kan kunsten å skjule det, ofte med kokkenes gode hjelpere, meierismør og fløte!

Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar