torsdag 10. september 2009

Vi spiser sushi, igjen!


Sushi er fortsatt noe ukjent for de fleste, men her hjemme har vi fått øynene opp for denne delikatessen. Og i forbindelse med vinsmaking til dette hadde vi ett sushi lag i går.
Jeg kjøpte inn flere slike ferdige brett med sushi på Ultra. Her i byen har de fersk sushi på Onsdager og Fredager. Og på disse brettene er alt med også tilbehør som soya, wasabi og kimchi.
Det går også an å lage sushi selv, men det er faktisk ikke så enkelt, særlig om de skal være fine av utseende. Jeg lagde noen jukse suhi med røkelaks, for å ha noe ekstra til.

Og den vinen som passet best av de 3 vi prøvde er en tysk halvtørr riesling. Dette er anbefalt av flere og etter vår smak var det beste valg.
Denne var en Dönnhof Riesling 2008 til kr 109.90.
Følg med på mine nettsider fra neste onsdag for full beskrivelse av dette.

Ett par tips mht sushi fra meg:
1. Sushi er veldig mettende, mye mer enn en skulle tro.
2. Kjøp gjerne ferdige brett og så pynter du egen serveringsfat med fisken.
3. Husk at wasabi er utrolig sterkt, bruk mikroskopisk lite. Suppler gjerne med en grønn curry paste som faktisk funket bra for oss.
4. Server rett fra kjøleskapet. Lager du selv la all fisk være en tur innom fryseren og lag sushien like før servering eller samme dag. Oppbevar i kjøleskap og server kaldt.
5. Vi har funnet ut at laks, kveite, tunfisk egner seg godt og smaker godt.
6. Isteden for sushiris kan det brukes grøtris kokt med vann.
7. Som vin til anbefales halvtørre rieslinger eller sake for de som liker det(og det gjør ikke jeg)
8. Ikke rot inn røkelaks på ett sushi bord om det brukes vin, vinen smaker helt annerledes etterpå en munnfull med røkelaks. Da er det bedre med øl.


Lykke til fra Knut

1 kommentar: