tirsdag 17. november 2009

Julebaksten er begynt i huset


Selv om det er midt i November, så har vi tjuvstartet julebaksten, og undertegnede har for første gang i sitt liv lagd havremakroner. Nå er jeg, som og sagt før, ikke noen ekspert på baking, men dette er faktisk en oppskrift som alle kan klare, og resultatet ble vellykket.

Nå har i tillegg kokken lagd kakemann deig, samt forberedt marsipanlaging, så de neste dagene blir det kakeduft i leiligheten.

Her er oppskriften på de havremakronene jeg lagde. Og som vanlig heiv jeg bare alt i en kjøkkenmaskin og skrudde på. Og det ble faktisk vellykket.
Bare prøv.

Havremakroner
ca 40 stk

3 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts nellik
150 g smeltet margarin
1 egg

Bland det tørre i en bolle. Hell over smeltet margarin og sammenpisket egg. Rør alt sammen. Sett deigen i topper med to teskjeer på smurt plate. Beregn god avstand, for kakene flyter ut under steking. Stek dem ved 175 C i 10-15 minutter.

Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar