fredag 20. november 2009

Mere julekaker, kokosmakroner og kakemenn


Vi har bakt enda mer denne uken. Nemlig både kokosmakroner og kakemenn. Og begge har vært vellykket.
Kokosmakronene brukte jeg samme metode som før, nemlig bare lempe ned i kjøkkenmaskinen og skru på knappen. Først sukker, vanilje og eggehviter en stund, og så forsiktig med kokosmassen.
Selv om eggehvitene ikke blir stive så er kakene like gode, men ikke så høye.
Det å få stive eggehviter, eller som her marengsmasse, er ikke så lett har jeg funnet ut. Men om redskapene er rene for fett og man bruker en slik håndvisp på strøm, så skal det la seg gjøre.

For dere som vil lage kakemenn, så er her en del oppskrifter: (Det var Kjetils kakemenn som vi lagde hjemme igår. Og det var selvfølgelig Kjetil som lagde de)

Men her er kokosmakronene (Blir ca 35 stk):

4 eggehviter
180 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
250 g kokosmasse
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengsmasse - tilsett helst sukkeret i tre omganger. Bland lett inn kokosmassen.

Legg røren i topper med to teskjeer på bakepapirkledd plate.

Stek dem fint gylne ved 170 C i 10-15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar