fredag 28. februar 2014

Lag tomatsuppa selv!

Vi har testet litt ut med å lage tomatsuppe fra bunnen av. Og dette var enklere enn vi trodde. Så ved hjelp av tomater, en god kraft og litt ekstra snadder ble det en god opplevelse.
Så her er en liten guide fra oss rundt kjøkkenbordet.

Ingredienser til ca 4 personer.


8 dl god grønnsakbuljong, evt kyllingbuljong.
1 boks knuste tomater
3 ferske tomater, godt modne. Skoldet uten skinn. Knuste
1-3 ss tomatpure
1 løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 potet skrelt i biter
Krydderurter hakket. (Basilikum, koriander, persille ol)
2 dl kremfløte
2-3 ss creme fraiche
1 ss sukker
2 ss rapsolje til steking
2 ss godt smør
Smak til med salt, pepper og cayennepepper

Server med egg og evt pasta. Det kan og være godt å røre inn litt sterk ost før servering.

Fremgangsmåte.


Varm litt olje i en stor jerngryte. Ha i løk, hvitløk og la det bli blankt. Ha så i tomater(hermetiske og friske), pure, buljong, potet, krydderurter(ca 2-3 ss) og la det koke opp. La koke i ca 10-15 minutter. Ta av platen og kjør suppen med en stavmikser. Ha så i sukker, fløte, creme fraiche, godt smør og varm opp igjen. Rør så inn salt, pepper og cayennepepper. Smak og tilpass smaken til ønsket styrke(veldig viktig).
Server med kokt egg og evt kokt pasta. Pynt med hakkede urter.

Tips for å skolde tomater.
Lag noen snitt i skallet. ha de i kokende vann i ca 30-60 sek. ha over i kaldt vann og fjern skallet.

Ett par ord om å smake til:
Dette er bare så viktig før en skal servere. Brukt litt tid til å smake innimellom tilsetting av krydder. Vi pleier ofte å ta mange smaksprøver mens vi rører inn salt, pepper og annet krydder. Om suppa er for svak eller sterk, kan man justere litt på tampen.


+ en lignende variant:

Hjemmelagd tomatsuppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar