onsdag 12. februar 2014

Rask mat til OL sendingene

Nå under OL så er det ikke alltid man vil tilbringe tid på kjøkkenet, og det gjelder og her i huset. Men med pausefunksjon på parabolboksen får man jo lagd seg litt mat innimellom. En god ide er rett og slett baguetter med litt ekstra. Her er 2 eksempler vi har lagd og som begge er ganske enkle å tilberede og som man får en god vinnerfølelese av:)

Stafett baguette.


2 porsjoner

Denne er enkel og vi brukte kyllingkjøttdeig. Smaker utrolig godt. Lages rett før stafetten

2 stk store Baguetter
250 gr kyllingkjøttdeig
0,5 pose tacokrydder
15 skiver jarlsbergost
20 tortilla/taco chips

Stek kjøttdeigen brun og bland inn tacokrydder.
Varm to store baguetter etter anvisning og del dem i 2. Skjær ett snitt på midten av de to og fyll opp med tortillachips og kjøttdeig, evt del de helt i 2 på langs og server som landgang. Ha litt ost på toppen. Sett baguettene inn i en forvarmet ovn på 200C og la de stå inne til osten er gratinert, 6-7 min. Sett de gjerne i en pai eller kakeform.
Man kan pynte med litt grønt om en føler for det. Også evt chili i skiver for de viderekommende.



OL baguett


1 porsjon

1 stk hardkokt egg
1 stk baguett
2 blad Salat
10 skiver agurk
2 cherrytomater
6 skiver kalkunskinke eller annet kjøttpålegg
2 ss majones
2 ss creme fraiche
1 ts mango chutney eller lignende
Salt og pepper for smak


Stek/varm opp baguetten etter anvisning på pakken.
Lag ett snitt på langs i den varme baguetten
Rør sammen majones, creme fraiche og chutney, og smak til med salt og pepper.
Fyll baguetten med grønnsakblandingen, ha på kjøtt og dressing.
Server.

Man kan og dele baguetten i 2 på langs som vi gjorde og servere dette som en landgang.


mvh Knut og håp om mer gull i de neste dagene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar