Vi lagde en majones og en ekstra fiskesaus til denne. Fiskesausen har dere her på denne linken:
http://www.matoppskrift.no/oppskrift/John-Olavs-fiskesaus
Oppskriften på fisken med majonessausen er:
Vi hadde ca 400 gram skreifilet1 egg
3 ss hvetemel
1/4 ts cayennepepper
Salt og pepper
Frityrolje
Sitron til pynt.
Majones.
6 ss majones
2 knuste fedd hvitløk.
Bland majones og hvitløk. Sett kaldt.
Lag evt fiskesausen nevnt over.
Varm opp frityrgryta eller evt olje i stekepanna.
Kutt fisken i strimler.
Vend dem i lettpisket egg, renn av litt og så rulles de i melblandingen(mel, pepper, cayenne og salt).
Friteres/stekes gyllenbrune. Går ganske fort ca 5 minutter.
Server som på bildet med majonesen i en skål ved siden av. Ypperlig TV snacks som er litt sunn og litt lavkarbo:)
Tips:
Om en ønsker de ekstra crispi kan en og bruke brødsmuler i dyppeprosessen. Brødsmuler med litt sesamfrø er fine greier. Da blir det først mel, så egg og til slutt brødsmuler.
Tips2:
Vi har lagt vår elsk på dippsaus av majones og ketchup. Dette brukes en del i andre land og smaker godt. Sikkert ikke så sunt, men samme det! Rør sammen 70/30 majones/ketchup.
Lykke til
Hilsen Knut
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar