mandag 24. august 2009

Hjemmesaltet torsk og makaroni med ost





Etter en knallhard helg med snekring og vinsmaking, skulle det bli en mandag med enkel nødmat, helt til kokken kom på den ideen at han skulle lettsalte egenfisket torsk.
Og det ble vellykket!
Det som ble gjort er:
Lag fileter av torsken.
Skylles og tørkes, før de legges på en tallerken og drysses med rikelig grovt salt(havsalt), se bildet.
Skal ligge kaldt i ca 4 timer.


Skylles av og kokes på vanlig måte.
Dette er en fin måte å få litt smak i torsk på og saltet trekker ut vann av fisken slik at den føles tørrere å spise.
Server enkelt som gjort her. Med poteter, gulrot og blomkål.



Men siden det ble noe misforståelser så lagde jeg meg en tallerken nødmat først, nemlig makaroni og ost, med tilbehør.
Igjen en grei måte å bli kvitt rester på.
Gjør følgende for 1 porsjon:
Kok opp 2 gode never tørr makaroni i rikelig vann. med litt olje.




Når den er nesten ferdig, tømmer du av vannet og har i feks erter, sukkererter og krydderpølse som jeg gjorde.
La dette bli varmt og ha så over valgfri ost(jeg brukte Jarlsberg).
La den smelte rør rundt, krydre med salt og pepper. Evt smak til med mer krydder, litt avhengig av osten.
Legg på tallerken og pynt med noen cherrytomater.
Dryss evt med litt parmesan for smakens skyld.
Server.



Og som en siste pluss. Det nederste bildet ble tatt fra vårt kjøkkenvindu. Viser en gren av slyngplanten som kryper oppover denne delen av huset.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar