onsdag 12. august 2009

Slik lager vi original cæsarsalat

Som nevnt tidligere har kokken laget en masse cæsardressing på jobb og vi har hatt en i kjøleskapet noen dager, og da må en jo selvsagt lage den klassiske salaten cæsarsalat.
Dette er en av de enkleste salatene en kan lage, ser en bort fra dressingen.

Men først dressing til ca 4 porsjoner+-:
2 stk eggeplommer
3 fedd hvitløk hakket
0,5 ss dijonsennep, lys type
1 stk sitron, presset saft
2 dl olivenolje, ekstra virgin
0,5 ts worcerstershiresaus
3 stk filet ansjonsfileter,
0,3 dl parmesan, revet

Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen. Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten(resten drysses over før servering).


Så brødkrutonger:
ca 3 tørre loffskiver pr person.
Noen fedd hvitløk
Litt smør/olje
Salt og pepper

Del loffskivene i terninger, la de tørke i en bolle til neste dag.
varm litt olje/smør i panna. Ha i litt hvitløk og stek brødet til det er gyldent.
Rist ofte.
(Alternativt kan brødet trekke i olje/smør og raspet hvitløk før steking. brødet kan og da stekes på bakekapir i stekeovnen ved ca 200 grader til det begynner å bli gyldent.)

Anretning:
Bruk romano eller hjertesalat(som er små romanoer).
Brukes det hjertesalat passer det med 1 pr person.
Pynt kanten av tallerkenen med de største bladene. Resten grovkuttes og blandes med dressingen, legges i midten av tallerkenen.
Dryss med brødkrutonger og parmesan.
Ferdig!
Som ekstra tillegg kan det drysse over litt sprøstekt bacon eller kylling.

Bon apetitt.
Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar