Etter å ha lagd Cæsar salat i forrige uke var tiden nå kommet til Nicoise salat. Dette er og en av de klassiske salatene som virkelig er mettende. Den kan og varieres på ett utall av måter. Men slik er det jeg lagde den:
2 personer
2 egg hardkokte
1/2 boks tunfisk i olje
4 små poteter delt i 4
2 never grønn salat
6 cherry tomater
Sorte oliven etter smak
Ansjos etter smak
Noen ringer rødløk
1 liten pakke med sukkererter
Salt og pepper
Dressing(vinagrette)
4 ss god olivenolje
1 ss vineddik(vi bruke en bringebæreddik som smakte snadder)
Salt og pepper
Alt blandes sammen
Poteter:
Del hver potet i 4. Kokes møre og deretter brunes lett i en stekepanne med havsalt på.
Egg kokes harde i potetvannet.
Resten:
Sukkererter kokes i noen sekunder så de blir litt myke.
Legges opp slik:
Dette er en salat som legges opp på hver tallerken og gjøres på denne måten:
Først poteter, så litt reven salat.
Så tomater, bønner, løk, ansjos, tunfisk, oliven og egg.
Sprinkle dressing over.
Server.
Det kan og brukes ekte tunfisk. Da stekes den raskt på begge sider før filtene skjæres i tynne skiver som legges over salaten. Det nederste bildet viser dette.
Og til dessert hadde vi pannekaker.
Knut
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar