søndag 30. august 2009

Sjokoladefondant, skikkelig snadder

Kokken har lagd en del sjokoladefondanter i det siste, og for å ha sagt det med en gang, dette er snadder for søtmumser. Og det beste av alt er når en har lagd noen, så kan de stå i kjøleskapet i flere dager. Så kan en bare ta ut når en har lyst på en. Og det tar bare ca 10-20 minutter i stekeovnen.



Her er en anbefalt oppskrift( ca 6-8 former):

300 gr kokesjokolade, mørk
250 gr meierismør
2 dl sukker
5 stk egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Smelt smør og sjokolade. Rør inn sukker og avkjøl litt. Rør inn ett egg av gangen og tilsett det tørre. Fordel røren i creme brulee former.

Stekes ved 180 C i ca 12-30 minutter midt eller i nedre del av ovnen. Dette varierer etter ovn og former, men i vår ovn hjemme bruker vi nøyaktig 18 minutter på 180 grader. Prøv med en pinne.
Fondanten skal være flytende inni(se bilde).

Server med iskrem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar