mandag 11. mai 2009

Festmat på en Mandag


Når en er så heldig å ha en kokk i huset som kommer hjem med alt mulig, kan det lett bli festmat på en Mandag. Idag ble det sjøkreps til middag og dette er festmat! Utrolig godt.
Kommer de levende som våre, så er det å koke opp rikelig med godt saltet vann, legge de i vannet og la trekke i ca 10-15 minutter. Er du i tvil så stikk en skarp gjenstand inn i nakken og se om kjøttet er kokt(fast).
La de kjøle ned så du kan ta i de og spises lunkne.
Kreps renses nesten som reker. Brekk av klør, knus det største leddet med en nøtteknekker eller kniv og plukk ut kjøttet, det andre på kloa kan en suge ut eller evt kaste.
Brekk hodet av kroppen, klem sammen halen og leddene på kroppen og dra av slik at kroppen/halen blir ett stykke.
Server som vi gjorde med loff og hjemmelagd aioli(majones, hvitløk og salt/pepper etter smak).
Det passer med 3-4 kreps pr person.
Dette var litt av en overgang fra gårsdagens pytt i panne med rester av lungemosen i kjøleskapet!
Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar