tirsdag 5. mai 2009

Semulegrøt til middag

En ting har jeg funnet ut og det er at det er fint med en (mat)hviledag innimellom. Og når magen ikke er helt med så tyr jeg til mat som grøt, pannekaker, fiskesuppe eller annet som er enkelt og ikke for sterkt/kraftig.

Og semulegrøt er ypperlig. Det er ikke bare barn mellom 5 og 10 som liker dette. Og når en tilbereder med godt smør, mandelessens, egg og litt ekte vanilje, så blir det jo nesten fest over grøttallerkenen. Og slik gjør jeg her:
Følg mengder på pakka. Ha melk i gryte, sett på varmen(svak), rør inn gryn og litt smør. La småkoke til det tykner, rør med jevne mellomrom så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn litt mandelessens, evt litt vanilje og en dash med salt. Ta av varmen og rør inn ett helt egg. Ferdig! Server med kanel og sukker.


Se her for mer enn 200 andre grøt oppskrifter:


Knut

1 kommentar:

  1. Hørtes skikkelig godt ut :)
    Selv har jeg fjernet mandlene og har lett etter en god semulegrøt oppskrift som dette, så skal prøve å lage den nå!

    SvarSlett