torsdag 21. mai 2009

Galangal og taro

Etter ett besøk på vår lokale asiatiske butikk, kom jeg hjem med en pakke Galangal rot og noen taro stengler.
Dette er nok uvanlige ting for de fleste men vi måtte jo bare forsøke.
Galangal
Galangal:
Dette er en rot som ligner ingefær. Lignende smak og ganske markert i smak. Vi brukte den i woken i forrige innlegg. Husk å finhakke den godt, blir det biter er de sterke når tennene setter i.
Freses i olje først. Se her for oppskrifter med galangal.Taro stem




Taro:
Taro består av roten, stengler og blader. Alt kan spises. Roten brukes nesten som potet i andre land. Vi hadde noen stengler og etter litt undersøkelser fant jeg en tilberedningsmåte.
Men la meg si med en gang: Taro smaker lite.
I stenglene er det litt bitter smak på saften. Så det du gjør er følgende:
Riv av det ytterste skallet (er tynt), del i passende biter på noen cm, legges i en skål og drysses godt med salt og da vil noe av saften trekke ut.
Skyll godt og så kan de koke noen minutter eller friteres, stekes ol.
Vi kokte dem noen minutter, men det smaker lite. Skulle nok heller hatt de i oljen i woken.

1 kommentar:

  1. Veldig spennende "hverdagsmat" dere spiser i ungkarshjemmet! Gøy å lese :-)

    SvarSlett