søndag 21. juni 2009

Helstekt smørflyndre og sjokolademousse

Lørdagskvelden ble det igjen fiskemiddag på oss, denne gangen en helstekt smørflyndre i ovn med sjokolademousse og is til dessert.
Smørflyndre er ikke så vanlig hos oss og kommer inn som bifangst til fiskehandleren med ulike mellomrom. Men det er en knakende god fisk som jeg kan anbefale.
Vi helstekte den rensede fisken i stekeovn. Krydret med fiskekrydder og limeskiver, se bilde av fisken før steking.
På bakepapir ca 10-15 minutter ved 200 grader. Kommer litt an på størrelsen og tykkelse.


Servert med strimlede grønnsaker i panna, amadine poteter og hjemmelagd smørsaus.
Kokken brukte lime både på fisken og i sausen, passer fint for å få litt syrlig smak.






Dessert ble Freia sin sjokolademousse. Dette er snadder og særlig med min spesialitet som er vaniljeiskrem på. Det er bare å legge på en klatt iskrem og la den smelte litt før spising, utrolig godt. Smeltet iskrem passer fint på sjokoladepudding også.
Vi hadde en Marzala vin til desserten, som opprinnelig er kjøpt inn til en Tiramisu. Søtt og godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar