tirsdag 9. juni 2009

Vi spiser jukse rømmegrøt


Rømmegrøt er godt og da særlig den ekte typen som med sin syrlige smak passer fint for min gane. Men av og til har en hastverk, dvs ganske ofte og da er det raske løsninger i butikken. Ganske nye er ferdig rømmegrøt fra Nordfjord. Pakning og tilberedning likner Fjordland sitt, med plastposer som skal i mikroen.
Og hva smakte så dette?
Dette er en typisk nybegynnergrøt, med mild smak og lite syrlighet. Den passer for de som ikke vet om de liker rømmegrøt og for barn, men for oss profesjonelle rømmegrøt etere er dette for pinglete. Smaker nesten som gammeldags smørgrøt.
Men jeg tror nok denne smaken vil passe mange vanlige folk over det ganske land.

En tradisjon her i Norge er å spise rømmegrøt med spekemat, men kokken her i huset hadde hjemmelagde fiskekaker til forrett før grøten!

Sjekk her for rømmegrøt oppskrifter:

Knut

2 kommentarer:

  1. Norfjord Rømmegrøt er ikke bare for pinglete. Det er rett og slett ikke rømmegrøt men mer som fløyelsgrøt. Kjøpte et par pakker for e stund siden og skulle kose oss med rømmegrøt. Ble kjempe skuffet og det eneste positive var at vi heldigvis ikke hadde invitert gjester til rømmegrøt. Det hadde vært direkte pinlig og trist. Advarer alle som liker rømmegrøt - ikke kjøp Norfjord - de andre ferdig rømmegrøtene er kjempe gode.
    Derimot dersom du ønsker ferdig fløyelsgrøt så er ikke dette så veldig galt, men å lage av margarin, hvetemel og melk i gryta hjemme vil allikevel antagelig bli bedre enn dette og mye billigere og så enkelt å lage!

    SvarSlett
  2. Cathrine Trulsvik22. juni 2012 kl. 17:44

    Den advarselen skulle jeg ha sett før jeg kjøpte grøten..... Helt enig med "Anonym" over: generell smakløs - fremtredende vandig smak UTEN annen smak i det hele tatt. Satt og lurte på om det var glemt å ha salt i. Men det er vel heller sånn at det er glemt å ha rømme i...... Ser på pakka at grøten er tilsatt semuliegryn. Vond rømmegrøt!

    SvarSlett