tirsdag 23. juni 2009

Vi fanger havabbor!


Etter en vellykket fisketur i Topdalsfjorden ved Kristiansand, ble resultatet 2 store sild, 1 sjø-ørret på 700 gram og 1 stk havabbor på 750 gram!! Vi skjønte ikke helt først hva som ble slengt opp i båten, men kokken mente at dette måtte være en havabbor.
Og etter nøye studier av andre bilder på nett er det første gang noen av oss fanger en slik en. Dette skal jo være en god matfisk og den ble filetert og skinnstekt i dag på St. Hans.
Smaken var helt grei men jeg trodde at dette var bedre enn det var. Ligner på en hvilken som helst annen hvit fisk som er relativt fast i kjøttet, men ikke på langt nær så fast som stor kveite ol.
Men nå hadde vi og sjø-ørret fileter ved siden av og det er sinnsykt godt.

Tips:
Steking av fiskefileter med skinn. Hvis du steker dem med skinnsiden ned først i 5-6 minutter, krydrer på oversiden og så snur dem i 1-2 minutter så blir de perfekte. Selvfølgelig lenger om de er tykke. Og så ved servering kan skinnet trekkes enkelt av(hele poenget med dette syns nå jeg).
Se 3 oppskrifter med havabbor her:

Og flere oppskrifter med stekt ørret her:

Har forresten vært 6 timer på sjøen i dag, og det synes på hudfargen:)

Knut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar